Voldoening en trots

Het is alweer vier jaar geleden dat ik bij AYA thuiszorg werd aangenomen als begeleider. Het eerste wat bij mij opkomt als ik aan AYA thuiszorg denk is: STEUN. Aan het begin wist ik van te voren totaal niet wat ik kon verwachten van de organisatie, de werkomgeving en natuurlijk de cliënten. Nadat ik werd ingewerkt door een directe collega wist ik meteen dat ik hier thuishoorde en dat dit hetgeen was dat ik wilde. Dit kwam door de goede begeleiding, de fijne samenwerking met mijn cliënten en vooral de steun die ik ontving van mijn leidinggevende. Spijt van mijn keuze om hier te werken heb ik gelukkig dan ook nooit gehad.

De functie van een begeleider in de thuiszorg is dusdanig afwisselend en uitdagend dat geen enkel zorgmoment hetzelfde is. Iedere cliënt kampt met een ander ziektebeeld en ook een andere zorgvraag. In de organisatie staat de cliënt centraal en daarom werk ik altijd naast de cliënt. De zorgvragen van de cliënt worden in een zorgleefplan verwerkt en omgezet naar de doelen die ik vervolgens samen met mijn cliënten probeer te behalen.

Het meest uitdagende aan mijn werk is het verhelpen en samen oplossen de berg aan problemen waarmee een cliënt meestal binnenkomt. Het behalen van de doelen geeft zo een enorme voldoening en trots dat ik iedere keer weer graag de uitdaging aanga. Ik hoop dat ik deze functie nog lang mag uitoefenen en hiermee onze doelgroep nog voor lange tijd kan begeleiden!

Elsbeth, juli 2014

Plaats een reactie