Een vertrouwd gevoel

Mijn naam is Leyla. Ik ben 20 jaar jonger dan mijn echtgenoot. Wij hebben een huwelijk waaruit geen kinderen zijn voortgekomen. Wij hebben altijd gewerkt en veel activiteiten ondernomen, vaak samen met vrienden. Totdat mijn echtgenoot ineens veel begon te vergeten. Dementie zei de dokter. Het ging ineens bergafwaarts. Zijn beperkingen namen snel toe waardoor ik een enorme druk ervoer om voor hem te zorgen. Dit viel me zwaar want ik stond er alleen voor.

Op dat moment waren onze vrienden weggevallen vanwege de dementie van mijn man en omdat ik geen tijd meer voor hen had. Mijn sociale leven stond stil. Ik raakte overspannen, mijn lijf begon me in de steek te laten. Ik kreeg last van m’n gewrichten en kon ineens niet eens meer voor mezelf zorgen, laat staan voor mijn dementerende echtgenoot. Hulpeloos voel je je dan als je beseft dat je enkel op jezelf bent aangewezen.

Ik wist dat ik thuiszorg kon inschakelen maar ik ben de Nederlandse taal niet machtig, mijn echtgenoot evenmin. Ik hoorde via een kennis over AYA Thuiszorg en dat ze rekening houden met de taal en achtergrond van de klant. Ik aarzelde natuurlijk maar vroeg toch om een intakegesprek. Ik voelde me begrepen en heb nu inmiddels al 4 jaar zorg van hen. Mede dankzij AYA Thuiszorg heb ik het gevoel dat ik kinderen heb. De zorgverleners zorgen erg goed voor mij en mijn man, nemen de tijd voor ons en staan altijd klaar voor ons. We worden behandeld als ouders, ik vergeet ook vaak dat ik met een organisatie heb te maken, het voelt erg vertrouwd.

Leyla, mei 2014 Tilburg

Plaats een reactie